Layer-4
HOME             WIE BEN IK             WAT DOE IK             ERVARINGEN             TARIEVEN & CONTACT
Haptotherapie

In onze maatschappij ligt veelal de nadruk op ons verstand en het handelen daarnaar. Haptonomie kan je leren om meer je gevoel een plek te geven tussen dit denken en doen.

In de haptonomische begeleiding word je je weer bewust van je gevoelens, leer je de kracht van je voelend vermogen kennen en word je geleerd hoe je hiervan gebruik kunt maken in het dagelijks leven. Je leert anders omgaan met jezelf en je klachten.

Om inzicht te krijgen in deze klachten is je lichaam een belangrijke informatiebron. Vaak zit je vastgeroest in oude patronen en weet je zelf eigenlijk niet hoe dit komt. Je ervaart ook dat het niet goed voelt: je zit niet lekker in je vel en je hebt voor ( jou) onverklaarbare lichamelijke klachten bijv. hartkloppingen, pijn, benauwdheid en spierspanningen.

Of door een ernstige ziekte (bijv. Kanker) of door een traumatische ervaring (bijv. incest) heb je geen vertrouwen meer in je lijf en heb je je lichaam afgesloten liever niet meer voelen, ook bij dit soort processen kan ik je begeleiden weer meer vertrouwd te raken met jezelf.Samen proberen we te kijken naar wat jij kan doen om je fijner te voelen. Door middel van gesprekken, aanrakingen en oefeningen leer ik je om te voelen wat voor jou van wezenlijk belang is en hoe je vanuit jezelf er beter mee om kunt gaan.

 

                                                                                                                                                                          Bekijk nu mijn unieke in-company trainingsaanbod