Layer-4
HOME             WIE BEN IK             WAT DOE IK             ERVARINGEN             TARIEVEN & CONTACT

 

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Deze vorm van begeleiding geef ik aan beide aanstaande ouders, dus zowel aan de moeder als aan haar partner samen. Doel is dat jullie al voor de geboorte contact kunnen maken met jullie kind. Dit contact leer ik jullie via voor deze situatie gepaste aanraking. Door dit contact kun je het kind al laten voelen dat het welkom is, dat het bij jullie veilig is en dat het zich aan jullie kan toevertrouwen. Dit bevordert de hechting zowel voor als na de geboorte en dat is een goede basis voor de rest van zijn/haar leven.
Een ander doel van de begeleiding is om jullie samen goed voor te bereiden op een zo natuurlijk mogelijke bevalling, als een samenwerking tussen jullie en de baby.
Tenslotte bereidt deze vorm van begeleiding jullie voor op jullie aanstaand ouderschap.

Ervaringen :

Vanuit hem:

We zijn in verwachting!! Helemaal super natuurlijk, maar als man zijnde is dat een beetje onwerkelijk in het begin, je merkt er niet veel van en je ziet het niet.

We wilde de zwangerschap echt samen beleven dus zijn we gaan zoeken wat er allemaal mogelijk is en kwamen daarbij al snel uit op zwangerschapshaptonomie. Toen we de eerste keer bij Lisette kwamen voelde het al meteen erg vertrouwd.

De haptonomie kan ik echt aanbevelen, het echte contact wat je maakt met je partner en de baby is zo puur en vol van liefde, zo speciaal en bijzonder dat het bijna niet te beschrijven is. Daarnaast heeft Lisette ook tips gegeven hoe ik, als partner, ook kan helpen tijdens de bevalling d.m.v. oefeningen. Dit heeft erg veel geholpen en bijgedragen dat deze bijzondere gebeurtenis nog specialer was. Het was een echte teamprestatie en we gaan bij een eventuele volgende zwangerschap zeker weer naar Lisette!

Vanuit haar:

En dan gaat een wens in vervulling. We verwachten een kindje! Een zeer mooie,emotionele en zeer bijzondere tijd. Omdat we deze zwangerschap samen wilde beleven en ons ook  samen wilde voorbereiden op de bevalling zijn we opzoek gegaan naar zwangerschapshaptonomie.

We leerde Lisette kennen en werden hartelijk in haar praktijk ontvangen. Ze voelde ons direct aan en zag meteen hoe wij individueel en als stel in elkaar zaten. Behalve dat je leert hoe je echt contact kunt maken met je partner en hoe fijn dit voelt, leer je dat je kindje door dit contact erbij wilt horen waardoor het kinndje dan ook contact met je zoekt.

Het was voor mij ook een zeer mooie ervaring om te voelen wanneer je echt contact hebt en hoe je kindje hierop reageert. Verder hebben we veel tips en tools gekregen hoe ik klachtenvrij de zwangerschap door kwam en hoe mijn man mij optimaal kon ondersteunen bij de bevalling.En dat is zeker gelukt! Ik heb tijdens de bevalling echt ervaren dat we een team waren, ik kreeg volledig steun van hem en dankzij de 'technieken' die Lisette ons heeft  geleerd vind ik ook dat we de bevalling samen hebben gedaan. Ik ben ook heel blij dat we bij Lisette de haptonomie hebben gevolgd en bij een volgende zwangerschap zal ik weer op  de stoep staan.

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                          Bekijk nu mijn unieke in-company trainingsaanbod